lauantai 28. kesäkuuta 2008

Digiajasta iloa kissoillekin ;)

Tallentavaan digiboksiin siirtymisestä oli iloa myös pojille :)
Veljekset painii :)

Hei meitä kuvataan...

Leikin temmellystä

Digiboksi laatikosta riittää hupia

perjantai 27. kesäkuuta 2008

Kesä kaikilla....


Ensimmäinen työviikko kesäloman jälkeen takana. Vähän on emännällä rytmit sekaisin: illalla tulee kukuttua myöhään ihan kuin olisi vielä lomalla ja aamulla taas täytyy nousta aikaisin. Sirius ja Dobby hyrisevät kyljessä kiinni ja vaikeuttavat ylös nöusun ajatusta edelleen. Onneksi Rölli huiskii innokkaana häntäänsä kuullessaan herätys kellon soivan, aamu lenkki herättää lopulta emännänkin. Ihana vapaa viikonloppu edessä, ajateltiin käydä Turun keskiaika markkinoilla ja sunnuntaina lupasin käydä työkaverin luona kyläilemässä. Kyllä kesä on upeaa aikaa, valoisuus lataa akkuja vaikka joka päivä ei niin hellettä olisikaan.

Jos meille kaikille on Siriuksen ja Dobbyn tulosta ollut iloa, niin Rölli on yksi niistä, jonka elämää pikku villikot on rikastuttanut merkittävästi. Syksyllä kun koulut alkavat ja työelämä pyörii täysillä sen ei tarvitkse enään yksin ja ilman suurempaa ohjelmaa odotella kotosalla perhettä kotiin. Sirius ja Dobby ovat jo nyt tottuneet niin hyvin Rölliin, että jopa leikkivät sen kanssa, toivottavasti leikit eivät ylly kovin villiksi ;)että kämppä pysyy kasassa.




keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Näkyy ja kuluu :)



Kun taloudessa asustaa kaksi "villikkoa" ei niiden olemassa olo jää keneltäkään huomaamatta :) Ne ovat tuoneet tullessaan iloa niin meille kuin ystävillemme, naapureille ja jopa työyhteisölle . Ne ilahduttavat värikkäällä ja vivaihteikkaalla juttelullaan , hauskoina tarinoina päivien "kommelluksista" , sydäntä tärisyttävinä kehräyksinä ja olemalla niin...kissoja :). Jopa Rölli-snautseri on saanut elämäänsä uutta vipinää, pentujen touhuissa riittää niin paljon tarkkailtavaa ja vahdittavaa :). Tänään Röllillä tuli oikein kiire ruokansa kanssa, että se ehtii saamaan napaansa saakka sapuskat ennenkuin Sirius pääsee osingolle. Emäntä vahti vieressä ja silti Siriuksen piti muina miehinä hyökätä Röllin kipolle. Rölli oli antanut kaverillekin mutta emäntä hätisti katti-polon pois kielletyiltä apajilta. Tästä suivaantuneena Sirius kurotteli itsensä Röllin hännän kimppuun. Se huiski pikku tassullaan häntää ja märmätti harmistuneena, onneksi emäntä tarjoili herkku mureketta kuvun täytteeksi :).



Kävimme tänään ulkoilemassa pihalla valjaissa, vähän olivat pojat ihmeissään maailman suuruudesta, Fannyn ottamia kuvia löytyy alla...










Ulkoilua valjaissa


Dobby poseeraa tiukkana

Sirius tarkkana...

Sirius ja Dobby kalliolla kukkulalla

Haa, mitä tuolla on...

Sirius: "mä putoon apua!"

Kukkulan kuningas

Pöllämystynyt Dobby suuressa maailmassa
kuvat © Fanny

maanantai 23. kesäkuuta 2008

Pusuttelua :)

Dobby ja tillittelyä

Sirius ja sylittelyä Rölliä tarkkaillen

Mä tuun ihan varovasti....

Pyörryksiin pussattu Dobby

Rölli fanittaa....mun bestikset

SLURPS-pusuja












Korillinen kissoja ja unille valmis Rölli



Emännän ensimmäinen työpäivä kesäloman jälkeen!

Karmeeta miten sitä tottuu aamujen kiireettömyyteen ja nautiskelee mahdollisuudesta vain olla ja möllöttää. Sirius ja Dobby ihmettelivät emännän aamu tohinoita ja hämmästyneenä moisesta riehumisesta päättivät näyttää mallia käpertymällä koriin pötkölleen. Emäntä haikeama puntaroi itsekin hetken mahdollisuutta palata takaisin unten maille ja loma fiiliksiin vaan eikä auta itku markinoilla. Töihin oli mentävä.


Röllikin asetteli aamusella tyynyjään uuteen asentoon ja nautti saadessaan aamulenkin jälkeen jäädä "lasten vahdiksi". Omalta paikalta oli hyvät näkymät kattien torkkupaikalle ja sieltä se saattoin heti pienenkin liikkeen nähdessään hivuttautua lähemmäs kurkkimaan mitä on tekeillä. Rölli on myyty, se suorastaan nauttii Siriuksen ja Dobbyn tarkkailusta, nuuskutuksesta ja perässä kulemisesta. Katit eivät oikein ymmärrä vielä Röllin leikkiin kutsun tarkoitusta, vaan livistävät kauemmas tarkkailemaan koiran aikeita. Röllin malttaessa varovasti tulla lähellä, antavat molemmat nuolla itseään ja Röllin töniä kuonollaan, uteliaina pojat nuuskivat takaisin.

Molemmat, sekä Sirius ja Dobby tulevat itse alakertaan kun kuulevat liikettä ja heräämis-ääniä. Iloiset aamu "määt" vaihdetaan emännän kanssa ja ruvetaa silmä kovana seuraanaan aamutoimien edistymistä ja yritetään kaikin voimin päästä osalliseksi emännä touhuamiseen. Hellaa on opittu varomaan ,sillä siitä seuraa vesisuihku ja emännän märmätystä, kuka sitä nyt vapaa-ehtoisesti haluaisi kastua.
Sirius tuntee hirvittävää himoa Röllin nappuloihin ja Rölli kipittää "hätääntyneenä" noutamaan emäntää, että "tee jotain, toi syö mun safkat". Niinpä Röllillä on nykyään kiire saada ruoka napaansa ennen kuin Sirius änkeää osingolle. Vettä Dobby ja Sirius suostuvat juomaan ainoastaan Röllin kiposta, vaikka omakin on tarjolla... mikä taika siinäkin lienee?

sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Sirius ja Dobby

Hähäh hää ja lälläl lää sulla on valjaan
Sirius ja valjas harjoittelua

Pojat yhä ylös yrittää...tilanne katsaus Juhon parvelta


Dobby tutustuu IRC-gallerian ihmeisiin, onkohan oma profiili jo harkinnassa :)



Sirius nalleksi naamioituneena




Dobby lennossa eli kyllä mä ton lelun vielä saan





Sirius- lentäjänpoika :)
kuvat © Fanny & Tuula kuvas vähemmän

Ensimmäisiä päiviä uudessa kodissa

Dobby Akselin "iglussa"
Namia, huolto pelaa
Sirius ja varovainen kurkkaus uuteen kotiin
Dobby ja Sirius, ja Rölli havaittu ensimmäistä kertaa.
Dobby ja varovaista leikkiä

Ällistynyt Rölli ja Sirius
Sirius Akselin "iglussa"
kuvat © Fanny




Rölli


Filmur Haakon "Rölli", pippuri&suola snautseri, uros.
Syntynyt: 18.9.2002
Isä: FIN MVA Filmur Sharif
Emo: Filmur Baronesa
Kasvattaja: Hakala Leena, Filmur kenneli
Sisarukset: pentueessa oli 5 urosta ja 2 narttua, tiedot lisätään tähän kun saan kasvattajalta tiedot.

Kuvaus: Snautseri asenteesta perheessä pitää huolen Rölli alias Filmur Haakon. Kuninkaallisen kaimansa (Norja kruunun prinssi) mukaisesti herralla on omat snautserin oikkunsa ja yhtä viattomasti se osaa näyttää hämmästyneeltä ja ikään kuin kysyä katselaan että "Ai mää vai?" tai "Ai miks?". Kiltti poika se silti on, rakastaa ulkoilua ja riehumista emännän kanssa. Viime aikoina se on toiminut Dobbyn ja Siriuksen vahtina. Raukka oli ensimmäisen viikon jälkeen ihan puhki kun ei uskaltanut silmiään ummistaa ennenkuin kissat olivat nukkumassa, eikä ensimmäisenä yönä silloinkaan ;) Emännän hyötyliikuttamisen rooli on yksi tärkeimmistä toimista, Röllin saapumisen jälkeen ei ole ollut mitää tekosyytä miksi ei voisi lähteä lenkille:).
Rölli on kaikkien koiranpentujen suosikki, sillä se on säilyttänyt jo miehen iästään huolimatta pentumaisen suhtautumisen ja on aina valmis leikkimään. Kotona sillä on useita pehmoja, joita se esittelee ahkerasti kaikille halukkaille, moni on ihmetellyt uros koiran intoa moiseen mutta pääasiahan on että Röllillä on hauskaa.
kuva © Fanny

Dobby


FIN Yrttitarhan Efedra, punanaamio siamilainen uros

syntynyt: 21.02.2008

Isä: Macriano D'Oltremare, "Make", suklaatäplikäs itämainen lyhyt karva

Emo: Firousi Firstlove,"Fuji", punanaamio siamilainen

Kasvattaja: Saila Matilainen, Yrttitarhan kissala, Taavetti
Dobbyn kuva: Saila Mattila


Sisarukset: Yrttitarhan Elämänlanka, "Eppulainen" SIA d 21, uros kuoli tapaturmaiseti reilu viikon ikäisenä. Yrttitarhan Endiivi, "Jaspi" SIA d 21 uros. Yrttitarhan Esparsetti, "Sirius" OSH d 24, uros. Yrttitarhan Esikko, "Luuna" OSH f, naaras, Yrttitarhan Etruskisahrami, "Rixi" OSH d 24, uros.

Kasvattaja: Saila Matilainen, Yrttitarhan kissala, Taavetti
Kuvaus: Isokokoinen poika, ja varsinainen pelle hurmuri. Luonteeltaan aina iloinen hassuttelija. Kiehnää ja pörrää jaloissa ja leipoo pullia sylissä. Usein liioiteltuja liikkeitä ja hupaisia hyppyjä leikkiessään ja ihmisiä seuratessaan. Kuuluva pörinämoottori toimii herkästi.Kauniin siniset silmät ja upea profiili.

Sirius


Sirius:FIN Yrttitarhan Esparsetti punatäplikäs itämainen lyhyt karva.
Syntynyt 21.02.2008.
Isä: Macriano D'Oltremare "Make"
Emo: Firousi Firstlove, "Fuji", punanaamio siamilainen
Sisarukset: Yrttitarhan "Eppulainen" SIA d 21- kuoli tapaturmaisesti reilu viikon ikäisenä,Yrttitarhan Endiivi, "Jaspi" Sia d 21 uros, Yrttiarhan Efedra, "Dobby" SIA d 21 uros, Yrttiarhan Esikko, "Luuna" OSH f,naaras, Yrttiarhan Etruskisahrami, "Rixi" OSH d 21, uros.
Kasvattaja: Saila Matilainen Yrttitarhan kissala, Taavetti
Kuva: Saila Mattila

Kuvaus: Siro ja sopusuhtainen poika. Ihmeelisen rauhallinen itämaiseksi ja pienestä asti rohkea ja utelias. Hieman vakavamielinen, mutta jutteleva silmiin tillittäjä. Poju on usein ensimmäisenä tutustumassa uusiin asioihin ja aina valmis leikkimään. Tyylitietoinen pikku herrasmies.Tämä älykkö tutkii sinut tarkasti, punnitsee ja tutkailee ja kun hyväksyy sinut kiipeää syliisi ja kehrää tyytyväisenä.Puuhakas kaveri, haluaa olla pomottamassa vieressä teet mitä tahansa :) Emäntä ei osaa asetella hiekkalaatikon hiekkoja edes niin ettei ne pidä heti järjestää paremmin. Dobby-veli on ihana kaveri, jonka vieressä on mukava löhöilla, painia hurjasti ja viettää mukavia kissan päiviä.